Als je als coach werkt of wil werken, beschik je bijna altijd over een meer dan gemiddelde intelligentie.
Allicht ben je ook hooggevoelig of hyper ontvankelijk voor de noden van anderen. Je ziet perfect waar het in deze samenleving aan ontbreekt. Vanuit jouw gaven en talenten weet je precies hoe je daar kan aan bijdragen. Je bent erg gemotiveerd om deze wereld beter te maken. Je hebt alles om het te maken als coach. Of: zo lijkt het toch. Tot je die praktijk opstart. Of tot wanneer je wil groeien. Ik hoor en lees het wekelijks: - in verhalen van klanten - ervaringen van vrienden en vriendinnen - in de vragen en getuigenissen die coaches delen in vakgroepen Ondanks je intelligentie en motivatie loopt het voor geen meter. Je bereikt niet wat je wil. Je geraakt gefrustreerd. Je vraagt je af waarom het niet lukt. Hieronder krijg je de vijf grootste fouten die intelligente en gemotiveerde coaches maken als ze hun praktijk willen doen groeien.
Ah, de vakantie... Elke ondernemer snakt er naar, maar vreest ze tegelijk.
Het lijkt je vast heerlijk, een paar dagen of weken eens niks moeten, alleen maar mogen. Een terrasje, een hapje, een drankje prachtige nieuwe dingen ontdekken en zien, gewoon lekker luieren... Alleen: wat moet er dan met jouw bedrijf? De ene zegt dat je er helemaal de stekker moet uit trekken. De ander zegt dat je vooral je klanten in de watten moet blijven leggen. En wat je zelf wil? Tja... vooral tijd voor vakantie natuurlijk. En je vooral geen zorgen moeten maken. Ook niet over of je toch niet stiekem... of dat je eigenlijk echt geen zin hebt maar misschien wel moet? Wat is nu eigenlijk de beste formule voor jouw internet gedrag op vakantie? Er zijn 3 verschillende formules, al naargelang jouw behoeften, het niveau van jouw bedrijf, jouw reisgezelschap en de bestemming. Met deze Vakantie Internet Gedrag voor Ondernemers Kieswijzer krijg je precies de juiste formule. Daar hoef je dan alvast niet meer over te piekeren!
Heb je dat nu ook?
Je ziet collega's die webinars en online trainingen geven. Over jouw vakgebied. Over een onderwerp waar jij veel van af weet. Voor een publiek dat ook klant van jou zou kunnen zijn. Je twijfelt of webinars wel de volgende stap zijn voor jou. Of je vraagt je af of je er nog mee verder moet doen. Of niet alles al gezegd is. Of niet over alles al een webinar is gegeven. Of er nog wel plaats is voor een online training in jouw vakgebied. De voorbije dagen en weken heb ik persoonlijk met tientallen ondernemers gepraat die allemaal met webinars aan de slag willen. De feedback en vragen die hier uit kwamen combineerde ik met de meest opvallende trends die ik zie in de webinars en online trainingen van enkele internationale ondernemers die opvallend snel groeien. Hieronder krijg je de 5 nieuwe spelregels om een klantenwervend webinar waarmee je wint van concurrenten.
Is het jou al opgevallen dat er steeds meer ondernemers webinars geven?
Dat is logisch: het is de meest rendabele techniek om mensen te helpen. Tegelijk bied je de kans -aan wie dat wil- om tegen betaling met jou aan de slag te gaan. Toch werkt deze techniek niet feilloos. Veel ondernemers zijn teleurgesteld omdat hun webinar toch niet oplevert wat ze verwacht hadden. Je kan natuurlijk zomaar alle stappen zetten die je her en der bij elkaar sprokkelt, maar het is nodig om een tikkeltje verder te gaan als je er écht succes mee wil hebben. Je moet alle geheimen kennen. Maar: sommige geheimen over webinars worden strikt geheim gehouden door de zogenaamde "Marketing-goeroes". Of ze zijn alleen gekend door een klein groepje 'insiders' die ze voor zich houden. Waarom? Omdat deze geheimen zo goed zijn natuurlijk! Omdat ze ervoor zorgen dat je met deze technieken gewoon veel betere webinars en online trainingen maakt. Waarmee je makkelijker start. Waarvoor meer mensen zich aanmelden. Waarmee je je hele bedrijf groeit. Waardoor je er meer klanten uit haalt. Deze geheimen bepalen of jouw webinar faalt of slaagt. Omdat ik zelf ervaren heb hoe bijzonder webinars en online trainingen werken, deel ik graag deze geheimen met jou. Jij verdient het immers ook om -eindelijk- met webinars je bedrijf een boost te geven! Hieronder krijg je toegang tot de 5 best bewaarde geheimen voor weergaloze webinars en online trainingen.
Herken je dit?
Je ziet een collega die het erg goed doet. Een website die echt 'af' is, een uiterst nieuwe techniek, een originele invalshoek, bijzondere onderwerpen, ... . En die collega heeft er nog succes mee ook! Het prikkelt jou. "Dat wil ik ook" denk je. Je krijgt zin om het ook te proberen. Maar liefst zonder al te veel tijdverlies. Jij wil ook die goeie resultaten - op korte termijn. En natuurlijk weet je dat je niet zomaar mag kopiëren. Slecht voor je reputatie. Maar een héél klein beetje? Dat moet toch kunnen? Hoe pak je dat aan? En vooral: hoe doe je het zonder imagoschade of in conflict komen met je collega's? Lees het hieronder.
Waarschuwing: wat hierna komt is niet geschikt voor keikoppen, voor ondernemers die alleen maar hun eigen ding willen doen en niet willen leren van anderen.
Laten we een kat een kat noemen. Als jij dit leest, is dat omdat je meer wil verdienen. Niet omdat je zo dol bent op geld (al is dat geen schande), maar wel omdat het nu echt niet goed gaat. Je komt niet rond. Of maar net gepast. Of je bent al tien jaar 'in opstartfase'. Je zoekt wanhopig naar de gouden formule. Naar dat winnende lotje. Naar de berg goud die in die minuscule niche zit. Je volgt de ene coach na de andere goeroe. Verslindt het ene e-book na de andere challenge. Plant je -helaas lege- agenda vol met het volgen van gratis webinars en online trainingen. Je hebt het druk-druk-druk maar er komt nauwelijks een euro binnen. Stop daarmee, wil je? Hieronder de Naakte Waarheid over meer verdienen door online te gaan met je bedrijf. 7 Noodzakelijke Stappen. Niet sexy, wel succesvol!
Waarmee maak je je werkdocumenten, je e-books, je diensten, je programma's on-weer-staan-baar?
Met een Tintelende Titel! Maar... hoe vind je die? Hoe vertaal je die keiknappe, supergesofisticeerde, megamachtige inhoud van je product, je dienst, je aanbod naar een sexy sales subject? Lees hieronder alvast 5 stappen.
Wanneer heb jij nog eens tijd genomen voor jezelf?
Om te groeien als mens, als ondernemer? Om je innerlijke kracht te herontdekken, om terug te komen bij je wortels? Ik liet me onlangs helemaal onderdompelen in "Unleash The Power Within" van Amerikaans topcoach Tony Robbins. Deze vierdaagse training in London was intens maar gaf me een enorme boost energie - precies wat een ondernemer nodig heeft! Hieronder krijg je de vijf belangrijke inzichten die ik kreeg, maar die ook jou zeker gaan helpen.
Wat is het domste dat je kan doen als je blogt?
Je artikels slechts één keer gebruiken. Laat ons eerlijk zijn: een goed artikel kost moeite. Zelfs professionele bloggers steken er veel tijd en energie in. Het vraagt minstens enkele uren denk- en schrijfwerk om een echt goed artikel bij elkaar te krijgen. Door een strakke methode heb ik mijn eigen blog-tijd beperkt tot ongeveer 2 uur per week, maar met minder ervaring kan het je ook een hele dag kosten. Het is toch zonde van je tijd en energie als je je artikel dan alleen maar naar je e-maillijst stuurt, en slechts één keertje deelt op je favoriete sociale media-kanalen? Ik heb ontdekt dat er 7 makkelijke manieren zijn waarop je je artikels kan hergebruiken. Je leest ze hieronder. Wedden dat je er minstens 3 nog niet gebruikt?
Onlangs had ik F. aan de lijn, een erg competente, ambitieuze en warme vrouw.
Helemaal ontredderd. Sinds enkele maanden is ze begonnen met een blog. Bij elk nieuw artikel stuurt ze de link door naar haar (nog beperkte) e-maillijst. F. weet vanuit als deelnemer aan Internet Slim en Succesvol Inzetten, hoe belangrijk het is om daarna naar je statistieken te kijken. Ze is ook erg nieuwsgierig om te weten wie precies haar mails leest, en wie doorklikt op de link naar het artikel. En zo ontdekt ze dat enkele goede vrienden haar artikels niet lezen. Het is een klap in haar gezicht. "Wat is er aan de hand?" vraagt ze mij verdrietig, "en hoe ga ik hier mee om?" Hieronder op een rijtje wat er aan de hand kan zijn, en hoe je ermee kan omgaan als vrienden je nieuwsbrief niet lezen.
Stel: je hebt bloed, zweet en tranen gelaten voor een bericht aan je e-maillijst.
Je hebt gewikt en gewogen tot je precies de goede structuur, de goede toon, de goede zinsbouw van je nieuwsbrief had. Of van de e-mail waarmee je je workshop, training of product wil promoten. En dan is het af. Je aarzelt nog even voor je op de knop "verzenden" klikt. Dan, in een opwelling, doe je het. Pats. Nu is het echt. Je zucht. Van opluchting. En van spanning. Hoeveel mensen gaan jouw bericht lezen? Hoeveel gaan er doorklikken? Wààr gaan ze op doorklikken? Wat is het volgende dat jij, en iederéén doet? Naar je statistieken kijken natuurlijk! Maar: zijn ze wel betrouwbaar? Wat doe je ermee? Je leest het hieronder.
(Dit artikel kan affiliate-linken bevatten, maar enkel voor producten of diensten die ik zelf gebruikt heb en waarover ik zelf zeer tevreden ben.)
Of je nu een fysieke winkel hebt, een groeiende kmo, een eenmanszaak, of zelfs een multinational: altijd moet je een e-maillijst hebben.
Ongeacht wat voor soort marketing je wil doen, of je nu veel of weinig nieuwsbrieven wil sturen (of misschien zelfs helemaal geen!): een e-maillijst hoort erbij. Je kan gewoon niet zonder. Eigenlijk zou je nog voor je aan een website begint, daarover moeten nadenken.. Weet je dat je zelfs zonder een website of sociale media je bedrijf kan uitbouwen, enkel en alleen met een goede e-maillijst? Maar: wat is dat eigenlijk, een e-maillijst? En hoe krijg je die? Hieronder krijg je een praktisch en concreet overzicht met wat je moet weten over een e-maillijst, én een schema met de stappen die je moet zetten. Gewoon handig en direct toepasbaar. Ontdek het hieronder.
Zit jij vaak op Facebook?
En zit je daar dan voor je professioneel, of is toch vooral privé? Of loopt dat bij jou door elkaar? Ik hoor vaak mensen klagen over hoe verslavend Facebook is, net als alle andere sociale media. Het is op zich een interessant sociaal medium om mogelijke klanten te bereiken. Het is niet voor niets tot op vandaag grootste kanaal van alle sociale media. Zelfs als jouw klanten andere professionals zijn, is de kans toch heel groot dat je ze via Facebook erg makkelijk kunt bereiken. Je hoeft dus niet enkel LinkedIn of Twitter te gebruiken. Maar heb je Facebook echt nodig om te groeien met je bedrijf? Heb je daar sociale media 'tout court' voor nodig? Of... kun je ook groeien met Facebook zonder op Facebook te zitten? Krijg hieronder 5 tips en een gratis stappenplan, dat je ook kunt toepassen voor andere sociale media zoals LinkedIn, Instagram, Twitter, Pinterest, ...
Online Marketing - van alle kanten hoor je dat je er moét mee bezig zijn.
Dat je met je bedrijf zichtbaar moet zijn, dat je moet zorgen voor een constante stroom aan informatie, aan waarde, aan verbinding met anderen. Als je alle stappen zet, dan komt het helemaal voor mekaar. Dan gaat je bedrijf enorm snel groeien. Je krijgt in een mum van tijd dat schitterende zorgeloze bedrijf. En als je het slim aanpakt, dan hoef je er nog niet eens keihard voor te werken ook. Dan doe je het met je vingers in je neus, op je sloffen en zelfs op een exotisch eiland. Vanzelfsprekend loopt het geld ook makkelijk binnen. Zoveel je wil, en nog meer ook. Maar wat als dat bij jou niet zo is? Als je het gevoel hebt dat jouw bedrijf al zoveel marketing doet, maar dat het niks oplevert? Dat je er alleen maar stress door krijgt, en geen of nauwelijks klanten? Dat je langs rechts, langs links, langs onder, langs boven wordt voorbijgestoken door collega's in jouw vakgebied? Wat als je op dit moment het gevoel hebt dat online marketing één grote zeepbel is? Als je verlangt naar de tijd toen Facebook nog niet bestond, een website niet meer dan een visitekaartje was en het woord webinar nog uitgevonden moest worden? Je bent niet alleen. Veel zelfstandigen hebben het gevoel dat het allemaal wat teveel wordt. Ze weten met hun hoofd dat ze met marketing bezig 'moeten' zijn. Maar hun hart voelt iets anders. Ze zijn ervan overtuigd Dat het ingewikkeld is. Dat het technisch is. Dat het niets voor hen is. En dat online marketing niet echt iets oplevert behalve veel stress en gedoe. Hieronder krijg je de 7 stappen als je het gevoel hebt dat online marketing voor je bedrijf niet werkt. Ik beken: ik ben schuldig.
En jij waarschijnlijk ook. Ik zie het bij de meest creatieve, ondernemende zelfstandigen. De mensen die hard werken om hun droom te verwezelijken. De starters die hun bedrijf als een raket willen lanceren. De ervaren ondernemers die met een nieuw project beginnen. De succesvolle dienstverleners die naar een volgend niveau willen. Eerst de volle energie, de passie, de dadendrang. De verwachting. En dan de wanhoop omdat het niet loopt zoals je wil. Omdat het resultaat tegenvalt. Omdat het je zoveel moeite kost. Allemaal door één en dezelfde fout dezelfde fout. Ik maakte deze fout ook vaak. En soms nog, als ik even niet oplet. Tenzij ik er uitdrukkelijk op gewezen word. Het is de meest foute reflex die ondernemers kunnen hebben. Lees hieronder waarom wanhoop niet werkt, en wat dan wel de oplossing is.
Dit artikel gaat over één van de grootste taboes in jouw vakgebied.
Iets wat de fijnste collega's tot geduchte tegenstanders maakt. Iets waardoor de meest evenwichtige, verstandige coach een gefrustreerde kleinzielige intrigant wordt. Het gaat over het mechanisme waardoor hulp bieden aan mensen verwordt tot klanten afpakken van anderen. Elke ondernemer krijgt er mee te maken. Wie zegt dat dat voor hem of haar niet zo is, heeft intussen geleerd er wijs mee om te gaan. Hetzelfde mechanisme waardoor kinderen snel het grootste stuk koek nemen, geeft ook de meest spirituele dienstverlener een knauw in zijn buik. Schrik hebben van concurrentie. Jaloezie. Anderen benijden om wat ze hebben. Vinden dat jijzelf tekort gedaan bent. Afgunst. Gezonde commerciële achterdocht. Je kan het verschillende namen geven, de kern blijft dezelfde: Volgens Wikipedia gaat het over een emotie waarbij men datgene wenst te krijgen wat een ander reeds heeft gekregen, of wenst dat de ander datgene niet had. Door internet krijg je als ondernemer meer dan ooit de kans om je collega's te volgen en hun acties in het oog te houden. Daarmee neemt ook de kans toe om jaloezie of schrik van concurrentie te ervaren. Is het normaal? Hoe herken je het bij jezelf? Hoe kan je er jouw bedrijf door laten groeien? (met 3 eerlijke tips!) Je leest het hieronder. Af en toe kom ik er ééntje tegen.
Een tegenstander van online programma's. Een post op Facebook met een sneer naar 'al dat online gedoe'. Een nieuwsbrief waarin de smalend gedaan wordt over je bedrijf bouwen met online programma's. Een klant die me vertelt dat een andere businesscoach zegt dat je live workshops moét geven, als je wil groeien. Het verbaast me telkens weer. Ik ga ervan uit dat intussen iedereen wel overtuigd is van de meerwaarde die een online programma kan hebben voor je bedrijf. Niet dus. Zouden de tegenstanders van online programma's dit artikel lezen? Dat denk ik niet. Ik richt me dus met veel liefde op jou, die dit nu leest, en die -ergens, ooit - wél een online programma een plek wil geven in je bedrijf. Dus speciaal voor jou: - Wie zijn de tegenstanders van online programma's? - Wat drijft hen? - Hoe ga je ermee om? Ontdek hieronder de 3 verschillende types en hoe jij best op hen reageert.
Je wordt om je oren geslagen met recepten voor succes.
Jij ziet ook de lijstjes langskomen met de 10 gewoontes die grote ondernemers er op na houden. De 5 kwaliteiten die succesvolle mensen allemaal hebben. De 7 denkfouten die losers maken. Ik plaats zelf niet graag mensen in hokjes. Onze levens zijn zo verschillend. We staan allemaal voor andere uitdagingen en processen. We hebben elk onze eigen overlevingsstrategie. Ook onze dromen zijn zo verschillend. De ene droomt van een leven als nomade, van plek naar plek, van ontmoeting naar ontmoeting. De ander droomt van een vaste stek, hunkert naar een warm vertrouwd nest. Voor de ene is streven naar veel geld prettig, de ander gelooft in de kracht van overvloed, nog een ander is met weinig heel tevreden. Een aantrekkelijke manier om het leven te krijgen dat jij wil is een bedrijf uit te bouwen met de kracht van internet. Als je er in slaagt om een manier te vinden om jouw kennis en kunde te delen met anderen die dat nodig hebben, én je wordt er ook nog voldoende voor betaald, dan is een eigen fijn bedrijf de beste manier om je dromen te laten uitkomen. Toch logisch dat steeds meer mensen het internet centraal stellen in hun bedrijf. Ze gebruiken het om hun diensten en producten bekend te maken, maar ook om hun klanten nog beter te helpen. Door processen te automatiseren slagen sommige ondernemers er in om dat allemaal te doen zonder er teveel tijd aan te besteden. Dagelijiks heb ik contact met ondernemers die internet slim en succesvol willen inzetten. Waarom slagen sommigen daarin? En waarom stranden anderen voortdurend? Of hebben ze het gevoel 'dat het maar niet lukt'. Er is maar één geheim dat ALLE succesvolle ondernemers op internet hebben. Dat is... Zeg eens, gebeurt het vaak dat je plannen maakt die je achteraf nooit uitvoert?
Of dat je wilde ideeën hebt die je 'ooit' zal realiseren? En overkomt het jou ook dat je doelstellingen bepaalt die je niet kan halen? Het gebeurde mij ook altijd. Dan ging ik minutieus een hele jaar-, kwartaal- of maandplanning opmaken. Compleet met financiële resultaten erbij. Om dan vast te stellen dat ik het al snel opgaf. Of dat er allerlei 'opportuniteiten' kwamen opduiken. Dat ik weer aan het improviseren sloeg Of weer een 'nieuw fantastisch idee' moest uitwerken. De voorbije 9 maanden waren anders. En dat loonde. Heel erg. Meer mentale rust. Overzicht in mijn agenda. Een duidelijke focus. Een financieel resultaat dat dicht bij mijn doelstelling ligt. Hieronder krijg je het stappenplan waarmee je wél een realistisch jaarplan opstelt. En waarmee je er jezelf eindelijk kan aan houden.
Waar werd jij vorig jaar wild van?
Wat maakte jou moe? Wat zijn jouw uitdagingen voor het volgende jaar? En hoe ga je dat aanpakken? In deze periode maak je de balans op van wat is geweest. Het vormt de basis van de keuzes die je het volgende jaar zal maken. Voor mij betekent deze periode ook nagaan wat de trends zijn die ik zie aankomen. Wat zal verdwijnen? Welke technieken en tools overleven? Hieronder krijg je 5 trends die zich het komende jaar sterk zullen doorzetten. Dit zijn uitgelezen kansen voor jou en jouw bedrijf om meer succes op internet te krijgen.
Waarom zou je betalen voor wat je gratis vindt op internet?
Het wemelt er immers van de e-books, de online trainingen, de challenges en de hoe-doe-je-dat-video's. Marketing is toch hét thema waarover je alles gratis op internet vindt? Daar kan je bedrijf toch ook mee groeien? Is dat zo? BEKENTENIS Ik geef het eerlijk toe. Een aantal jaren had ik enorme weerstand tegen betalende diensten en programma's Dus zocht ik alles informatie gratis. Er waren de 'situationele' excuses: - ik heb het geld niet - ik ga nog wat wachten en sparen - ik probeer eerst 'gratis' en daarna stap ik wel in een betalende cursus. Er waren de pseudo-rationele excuses: - het is vast het geld niet waard - als er zoveel lawaai rond gemaakt wordt, dan is het vast een commerciële valstrik - ik hoef toch niet te betalen voor wat ik al weet Door die weerstand hield ik mezelf jarenlang tegen - maar dat had ik toen zelf niet door. Ik zat nog teveel in de 'gratis is goed' modus. Hieronder krijg je een eerlijk zicht op de waarde van 'gratis', én een concreet stappenplan hoe je er slim mee kan omgaan.
Het is weer eens tijd om een misbruikte mythe in Online MarketingLand de wereld uit te helpen: Het Ideale Klant Concept.
Mijn inzicht staat haaks op wat de andere business coaches hierover vertellen. Maak je klaar om wakker geschud te worden - en neem daarna actie! WAT IS HET IDEALE KLANT CONCEPT? In alle programma's, bij elk coachingstraject komt het thema "ideale klant" om de hoek kijken. Soms wordt het "niche" genoemd, of "droomklant", of "persona" of "Ideal Client Avatar", of gewoon "doelgroep". Het betekent dat je bepaalt met wie precies je het liefst wil werken, wie het meest aan jouw diensten zal hebben. Je bepaalt wie de klanten zijn die jij graag wil, waar jij je het prettigst bij voelt en waarvan je denkt dat zij de beste resultaten halen met jouw kennis en ervaring. "Iedereen" is niet de goede invulling van het begrip. En ook "vrouwen" is niet handig wegens te groot. En "ondernemende vrouwen" - argh, zullen we er nog een clicheetje bij nemen? Die worden tegenwoordig al zo vaak bestookt door allerlei uiteenlopende coaches, dat hoef je echt niet meer te doen. Als je bepaalt wie jouw ideale klant is, kom je liefst tot een afgebakende, niet al te grote doelgroep waarmee jij je minstens minimaal verwant voelt. Tot dusver de invulling die hele hordes businesscoaches daar aan geven.
Er zijn zo van die momenten waarop alle zekerheden wegvallen.
Gebeurtenissen waardoor je alles in vraag gaat stellen. Wat je in je leven wil, wat voor jou belangrijk is, hoe je dat vorm kan geven. Het kunnen kleine voorvallen zijn die jou hiertoe aanzetten: een artikel dat je las, een interview dat je hoorde, die advertentie die je opviel. Het kunnen ook grote voorvallen zijn: verdriet, ziekte, dood in jouw omgeving. Oorlog in een ver land. Of aanslagen erg dichtbij. Ik merk bij mezelf dat ik erg gevoelig ben voor de emoties die dit meebrengt. Gevoelens van onmacht, van ongeloof, en twijfel of het wel goed komt met ons, mensen. En hoe kan je die gevoelens verbinden met het hebben van een eigen bedrijf? Uit iets slecht kan iets goed komen. Het is goed dat zo de "Illusie van het IK" doorprikt wordt. Gebeurtenissen die je hele wereldbeeld op zijn kop zetten, hebben de verdienste dat ze jou aan het denken zetten. "Wat kan ik aan positiefs in de wereld zetten?" "Welk van mijn talenten maakt de wereld een stukje beter?" "Hoe kan ik anderen helpen?" Lees hieronder wat de Illusie van het IK is, en met welke stappen je dit kan doorprikken.
Of je nu al jaren onderneemt, of nog maar pas gaat starten, er is één vraag die iedereen bezig houdt:
Hoe bepaal je een pakkende prijs voor jouw diensten en producten? Wat is een prijs die hoog genoeg is om jou een goed inkomen te geven, en die toch toegankelijk is voor voldoende klanten? Bij vrijwel alle ondernemers en dienstverleners die ik spreek, komt ditzelfde thema naar boven. Ook voor mezelf is nadenken over welke prijs ik vraag voor bijvoorbeeld een online programma, een opdracht waar ik eventjes moet voor gaan zitten. "Mijn collega's vragen al lage prijzen, en zelfs zij klagen over te weinig klanten. Moet ik daar nu nog onder gaan?" vertelde een specialiste in schoonheidszorgen. "De klant wil enkel maar een dagtarief betalen, en ik kan de voorbereidingstijd nooit doorrekenen" zei een trainer. "Als ik zelf een opleiding volg, betaal ik veel geld, maar voor mijn eigen workshops moet ik lage prijzen vragen omdat ze anders niet vol geraken" vertelde een coach verdrietig. "Ik vind het zo lastig om de prijs te bepalen voor mijn hypnotherapiesessies, hoe pak ik dat best aan?" vroeg een therapeut. Hoe bepaal je de juiste prijs voor je diensten? Hoe zorg je ervoor dat jij een goed inkomen hebt, en dat niet teveel klanten afgeschrikt worden? Met welke factoren hou je rekening? Lees hieronder de 10 inzichten van het Pakkende Prijs Geheim.
Het Vette Vinger Syndroom of Fat Finger Syndrome.
De kans is groot dat jij hier nog nooit van gehoord hebt. Het is geen vieze ziekte. Het is ook geen sprookje of een de naam van een nieuwe boysband. En ja, iederéén heeft ermee te maken. Al zeker vanaf een bepaalde leeftijd. Jij bent waarschijnlijk slachtoffer én dader. Het kan jou heel veel kosten. Jouw reputatie, jouw klanten, jouw omzet. Het kost de economie jaarlijks miljoenen. Bedrijven verliezen er handenvol geld door. Wat is het Vette Vinger Syndroom of Fat Finger Syndrome? Welke Vette Vinger Risico's hebben jouw website en jouw e-mails? Hoe kan jij het oplossen? Dat lees je hieronder. |